Barbapapa – skab en deltager

Børn fra skolegruppen i Ærtebjerghave børnehave arbejdede med fortællingens struktur og deltagere i bogen “Barbapapa på Mars” i et projekt om tidlig sprogindlæring. Børnene lavede forskellige sproglige aktiviteter i mindre grupper på 3-4 børn sammen med læsevejleder Mette Bech.

Forløbet med Barbapapa startede med, at børnene fik læst billedbogen højt. Bagefter blev bogen genlæst og der blev sat fokus på vigtige billeder og opbygning af billedbogen. Bagefter skulle børnene i fællesskab sortere seks udvalgte billeder (start, møde, konflikt, forsøg på løsning, løsning, slutning). Børnene blev opfordret til at lægge første og sidste billede, så de havde rammen for fortællingen.

For at give børnene en erfaring med at skabe fortællinger skulle de lave deres egen barbapapa og navngive den, ud fra den måde de farvelagde den.

I bogen om “Barbapapa på Mars” er konflikten/problemet meget tydeligt for børnene at få øje på. Efter en fælles snak om mulige problemer som deltagere i bøger kan udsættes for, skulle børnene vælge et problem for deres Barbapapa. De fik tre hjælp til at vælge, hvordan deres Barbapappa kunne forholde sig til problemet:

 1. flygte
 2. give op
 3. kæmpe
De fleste af drengene fik lavet nogle Superhelte-Barbapapafigurer, der mødte store monstre, som de kæmpede imod. Pigerne var mere til Regnbue-Barbapapa der flygtede…
0.klasse fra Højelse skole arbejdede også med bogen. De fik til opgave at sætte de seks billeder ind i handlingsbroen og vælge den rigtige tekst og lime ind.

Som en fælles klasseaktivitet dramatiserede eleverne bogen og levede sig ind i de forskellige deltagere i bogen, mens læreren læste den højt.

En af drengene syntes, at det var en ret kedelig historie. Vi fandt i fællesskab ud af, at det nok var fordi, konflikten i bogen indtraf meget sent. Det er derfor først langt henne, at der opbygges spænding.
Da eleverne selv skulle skabe en konflikt for deres Barbapapa, var mange af dem gode til at få konflikten præsenteret i starten, så der blev opbygget spænding.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*


+ 1 = eight

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Køb online

  Køb cd med lærervejledning
  Lærervejledningen indeholder baggrund for Bogstavmusikanterne, ideer til planlægning af et skoleår i 0.klasse, inspiration til forskellige undervisningsforløb, en gennemgang af materialersamt en
  metodisk vejledning til Bogstavbogen og forskellige forslag til aktiviteter.
  Pris: kr. 350,00 inkl. moms/+porto.


  Køb læsebogen
  Bogstavmusikanternes 30 små søde historier er en god måde at kommer igang med læsningen.
  Pris: kr. 60,00 inkl. moms/+ porto.


  Køb bogstavbogen
  Bogstavbogen er en grundbog i 0.klasse. Bogen gennemgår de 29 bogstavers lyd og form i samme rækkefølge som på cdén. Bogstavbogen indeholder også sprogopgaver i stigende sværhedsgrad, der følger progressionen i hørespillene på cdén og i sprogspillet.
  Pris: kr. 50,00 inkl. moms/+ porto.


  Køb nodebogen
  Nodebogen indeholder tekster, noder og akkorder til de 12 sange om bogstavsmusikanterne.
  Pris: kr. 65,00 inkl. moms/+ porto.


  Køb musikken på cd
  Cd'en indeholder musikken til musicallen om bogstavmusikanterne.
  Pris: kr. 140,00 inkl. moms/+ porto.


  Cd: Bogstavkort. Cd'en med bogstavplakater i A4, A5 og A6, skriveunderlag/plakater i A4 og A3 samt oversigt over familier.
  Pris: kr. 300,00 inkl. moms.


  Cd: Skrivebog. Skrivebogen bygger på ideen om vejkort over skrivevejene.
  Pris: kr. 300,00 inkl. moms.


  Sprogspil: 4 brætspil i spilpakke, der indeholder de 8 sprogområder: rim, stavelser, skelne, forlyd, forlydrimdel, ordkendskab, tæl lyde og almen viden.
  Pris: kr. 350,00 inkl. moms.


  Cd: Skrivebog - 120 ord. Som skrivebogen - men nu med 120 mest almindelige ord.
  Pris: kr. 300,00 inkl. moms.


  Spil - 120 ord: Som Sprogspil - men nu med 120 mest almindelige ord.
  Pris: kr. 350,00 inkl. moms.

 • Kontakt

  Bogstavmusikanterne
  Mette Bech,
  Egedevej 194
  4690 Haslev
  Tlf. 40128308
  bogstavmusikanterne@gmail.com

 • Meta

 • Blogindlæg