Axel elsker biler

2.a har arbejdet med “Axel elsker biler” af Hanne Bartholin og Marianne Iben Hansen. Målet med bogen var, at eleverne fik en litteraturoplevelse, øvede oplæsning og fik lavet en fortælling, der skulle optages på film. Tørresnoren blev brugt til at give eleverne en struktur til at læse og forstå fortællinger med.

Til at introducere tørresnoren havde læreren udvalgt fem billeder fra “De tre bukke bruse”, som eleverne tidligere havde arbejdet med.

 

Eksempel med Bukke Bruse

Da eleverne havde fået vist, hvordan tørresnoren blev brugt som en måde at strukturere fortællinger med, skulle de udvælge fem billeder fra “Axel elsker biler”, som de syntes passede til tørresnoren. De brugte de fem hjælpespørgsmål:

 1. Hvem er med i fortællingen og hvor foregår den?
 2. Hvad er problemet i fortællingen?
 3.  Hvem gør hvad for at løse problemet ?
 4. Hvordan bliver problemet løst?
 5. Hvordan slutter fortællingen ?
Bagefter lavede eleverne i grupper en produktion i programmet Photostory,  hvor de indtalte til de billeder, de havde valgt.
For at træne oplæsning havde læreren fordelt “Axel elsker biler” blandt eleverne, så de hver havde et lille læsestykke, de skulle øve sig på.  Alle læsestykkerne blev optaget som lydfil, så klassen fik sin egen indtaling af bogen. Klassens oplæsning blev lagt på en klassekanal på Skoletube, så forældrene kunne høre den.
Bagefter skulle eleverne bruge deres viden om tørresnoren til at opbygge en fortælling, der skulle optages på film. Deltagerne i filmen skulle være biler. Eleverne fik udleveret de fem illustrationer fra tørresnoren til at skrive deres drejebog i. Kulisserne blev lavet ved at bruge et dobbeltopslag fra en billedbog, som var nøje udvalgt fra biblioteket. Eleverne optog filmene med skolens vadokameraer. Filmene blev ligesom oplæsningen lagt på klassekanalen på Skoletube.

 

 

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*


× 5 = five

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Køb online

  Køb cd med lærervejledning
  Lærervejledningen indeholder baggrund for Bogstavmusikanterne, ideer til planlægning af et skoleår i 0.klasse, inspiration til forskellige undervisningsforløb, en gennemgang af materialersamt en
  metodisk vejledning til Bogstavbogen og forskellige forslag til aktiviteter.
  Pris: kr. 350,00 inkl. moms/+porto.


  Køb læsebogen
  Bogstavmusikanternes 30 små søde historier er en god måde at kommer igang med læsningen.
  Pris: kr. 60,00 inkl. moms/+ porto.


  Køb bogstavbogen
  Bogstavbogen er en grundbog i 0.klasse. Bogen gennemgår de 29 bogstavers lyd og form i samme rækkefølge som på cdén. Bogstavbogen indeholder også sprogopgaver i stigende sværhedsgrad, der følger progressionen i hørespillene på cdén og i sprogspillet.
  Pris: kr. 50,00 inkl. moms/+ porto.


  Køb nodebogen
  Nodebogen indeholder tekster, noder og akkorder til de 12 sange om bogstavsmusikanterne.
  Pris: kr. 65,00 inkl. moms/+ porto.


  Køb musikken på cd
  Cd'en indeholder musikken til musicallen om bogstavmusikanterne.
  Pris: kr. 140,00 inkl. moms/+ porto.


  Cd: Bogstavkort. Cd'en med bogstavplakater i A4, A5 og A6, skriveunderlag/plakater i A4 og A3 samt oversigt over familier.
  Pris: kr. 300,00 inkl. moms.


  Cd: Skrivebog. Skrivebogen bygger på ideen om vejkort over skrivevejene.
  Pris: kr. 300,00 inkl. moms.


  Sprogspil: 4 brætspil i spilpakke, der indeholder de 8 sprogområder: rim, stavelser, skelne, forlyd, forlydrimdel, ordkendskab, tæl lyde og almen viden.
  Pris: kr. 350,00 inkl. moms.


  Cd: Skrivebog - 120 ord. Som skrivebogen - men nu med 120 mest almindelige ord.
  Pris: kr. 300,00 inkl. moms.


  Spil - 120 ord: Som Sprogspil - men nu med 120 mest almindelige ord.
  Pris: kr. 350,00 inkl. moms.

 • Kontakt

  Bogstavmusikanterne
  Mette Bech,
  Egedevej 194
  4690 Haslev
  Tlf. 40128308
  bogstavmusikanterne@gmail.com

 • Meta

 • Blogindlæg